أحد أكثر المكونات الغذائية طلباً في العالم يفرض حضوره بقوة في جدة

“سيلفر هيل دك” توسّع حضورها في المملكة العربية السعودية مع وصولها إلى جدة مؤخراً ما يعزّز مكانة المدينة المتنامية كوجهة رائدة لفنون الطهي.
جدة ـ منصور بن نحيت
وصل مؤخراً إلى جدة منتج “سيلفر هيل دك”، الذي يُشار إليه عالمياً باسم “واغيو البط” لما يتمتع به من نكهة لا مثيل لها، وطراوة فائقة، وجودة استثنائية. ويأتي هذا التوسع بعد النجاح الذي حققته العلامة التجارية في الرياض، والذي يمثل نقطة تحول في نموها الإقليمي ويؤكد التزامها بمشهد الطهي سريع التطور في المملكة.
واحتفالاً بهذا التوسع في جدة، أقيم تجمع خاص في مطعم شانغ بالاس الشهير في فندق شانغريلا جدة، بحضور عدد من الضيوف المميزين الذين استمتعوا بأطباق شهية أُعدت باستخدام منتجات البط من سيلفر هيل دك. ويعتبر مطعم شانغ بالاس من أفضل المطاعم الصينية الأصيلة، وهو واحد من بين عدد من المطاعم والمؤسسات الغذائية التي تستخدم منتجات البط الفاخرة من سيلفر هيل دك في أطباقها ضمن المملكة.
تأسّست علامة “سيلفر هيل دك” في أيرلندا عام 1962، وهي شركة متكاملة ومتخصصة في إنتاج البط الفاخر، تعنى بكافة مراحل الإنتاج من مرحلة تربية البط وانتهاءً بتجهيزه وتغليفه. وتتميز الشركة بسلالتها الهجينة والحصرية التي طورتها على مدى عقود، ما يضمن نكهة غنية وقواماً طرياً على الدوام، وهذا ما يجعلها الخيار المفضل لدى كبار الطهاة العالميين الحاصلين على نجوم ميشلان حول العالم – دليل التصنيف الأشهر عالمياً للمطاعم الراقية.
يتماشى الحضور المتزايد لـ “سيلفر هيل دك” وحصتها السوقية في المملكة العربية السعودية مع ازدهار قطاع الخدمات الغذائية في المملكة – الذي من المتوقع أن يصل إلى 61.77 مليار دولار أمريكي بحلول عام 2032 – ويعزى ذلك إلى التوسع العمراني، وارتفاع الدخل المتاح للإنفاق، وتزايد إقبال الشباب على تجارب الطعام الفاخرة. وتبرز جدة على وجه الخصوص باعتبارها مركزاً للذواقة، حيث تمزج بين النكهات التقليدية والمأكولات العالمية، ما يجعلها وجهة جذابة لعشاق الطعام من جميع أنحاء المنطقة.
وفي تعليق له، قال مايكل بريودي، المدير العام لشركة “سيلفر هيل دك”: “نفخر بدورنا في دعم طموح مدينة جدة لترسيخ مكانتها كوجهة طهي إقليمية بارزة، وتحقيق رؤيتها في أن تصبح عاصمة ذوقية بامتياز. ويعد توسيع نطاق توفير أحد أكثر المكونات الغذائية تميزًا على مستوى العالم ليشمل مدينة رئيسية أخرى في المملكة، تجسيداً لثقتنا في قدرة المملكة على قيادة المرحلة المقبلة من التميز في فنون الطهي على مستوى المنطقة.”
تتولى شركة الخليج الغربية للاستيراد توزيع منتجات “سيلفر هيل دك” في المملكة حصرياً، وهي من كبرى الشركات الموردة للأغذية والمشروبات الفاخرة في السعودية. وبفضل موثوقيتها وشبكة توزيعها الواسعة، تضمن وصول منتجات “سيلفر هيل دَك” إلى نخبة المطاعم والفنادق الفاخرة والطهاة المحترفين الذين يبحثون عن أجود المكونات.
للمزيد من المعلومات، يُرجى زيارة الموقع الإلكتروني:http://www.silverhillduck.ie.
نبذة عن “سيلفر هيل دَك”:
تأسّست “سيلفر هيل دَك” في عام 1962، وهي شركة متكاملة ومتخصصة في إنتاج البط الفاخر، حيث تشرف على جميع مراحل العملية الإنتاجية بدءًا من التربية وإنتاج البيض والتفقيس والاختيار، وصولاً إلى المعالجة والطهي والتغليف. وتُعد السلالة الهجينة الحصرية التي طوّرتها الشركة سرّ نجاحها، حيث تتمتع هذه السلالة بنكهات غنية، وقوام طري، وجودة متسقة على مدار السنوات.
ONE OF THE WORLD’S MOST SOUGHT-AFTER INGREDIENTS IS MAKING BIG WAVES IN JEDDAH
Silver Hill Duck expands its footprint in Saudi Arabia with its recent Jeddah entry– elevating the city’s growing reputation as a leading culinary destination.
Jeddah, : Silver Hill Duck, referred to globally as the “Wagyu of duck” for its unparalleled flavour, tenderness and quality, has recently been made available in Jeddah. Following its successful entry into Riyadh, this expansion marks a key milestone in the brand’s regional growth and underlines its commitment to the Kingdom’s fast-evolving culinary scene.
To celebrate the expansion into Jeddah, a special gathering was held at the widely-acclaimed Shang Palace restaurant at Shangri-La Jeddah, in the presence of distinguished guests as they were treated to delicious dishes prepared with Silver Hill Duck products. Shang Palace, considered as one of the best authentic Chinese restaurants, is among a number of restaurants and food institutions to use Silver Hill Duck gourmet products in its dishes in the Kingdom.
Established in 1962 in Ireland, Silver Hill Duck is a fully integrated producer, overseeing every aspect of production – from breeding to processing. Its exclusive hybrid breed, developed over decades, ensures a consistently rich taste and succulent texture, making it a favourite among Michelin-starred chefs worldwide.
Silver Hill Duck’s growing presence and market share in Saudi Arabia aligns with the Kingdom’s booming foodservice sector – projected to reach USD 61.77 billion by 2032 – driven by urbanisation, increased disposable incomes and a youthful population eager for premium dining experiences. Jeddah, in particular, is emerging as a gastronomic hub, blending traditional flavours with international cuisines and attracting food lovers from across the region.
“We’re proud to support the city’s vision to make a real impact on the regional food map and become a true culinary capital,” said Micheál Briody the Managing Director of Silver Hill Duck. “Bringing one of the world’s most prized ingredients to yet another mega city in the Kingdom reflects our belief in the country’s potential to lead the next chapter of gastronomic excellence in the region.”
Silver Hill Duck is exclusively distributed in the Kingdom by Gulfwest Co., a leading supplier of premium food and beverage products across Saudi Arabia. Gulfwest’s trusted reputation and strong distribution network ensure that Silver Hill Duck reaches top-tier restaurants, luxury hotels and culinary professionals seeking only the best.
For more information, please visit: www.silverhillduck.ieENDS
About Silver Hill Duck
Founded in 1962, Silver Hill Duck is a fully integrated premium Duck Producer. All aspects of our duck production are owned and controlled by Silver Hill Duck, from breeding, egg production, hatching and selection, to processing, cooking and packaging. Our distinctive hybrid duck is the secret to our success and is a breed that is exclusive to Silver Hill Duck. It has been continually developed over the years, to produce a duck that is full of flavour, succulent, tender and consistent in its quality.